Anasayfa » Haberler » Korgan Yayla Turizmine Hazırlanıyor.

Korgan Yayla Turizmine Hazırlanıyor.

Son yıllarda Karadeniz Bölgesinde özellikle Trabzon, Rize ve Artvin illerinde artan yayla turizmi OR-Gİ Havalanı'nın açılmasıyla Ordu İlimiz de de kendini hissettirmeye başladı. bir çok tur operatörleri ve turizm acenteleri Ordu ile yakından ilgilenmeye, Orduyu keşfetmeye başladılar. Ordu Valimiz İrfan BALKANLIOĞLU'nun da yoğun gayretleri sonucu bir çok arap gazeteci, ulusal medya ve turizm şirketlerini ağırlayan Ordu ilimizde yaylacılığı, keşfedilmemiş güzellikleri, şelaleleri, ahşap köprüleri, tarihi anıtları ve muhteşem doğası ile Korgan İlçemiz ön plana çıkmaya başladı. Özellikle İlçemiz sınırları içerisinde bulunan 1713 rakımlı Ordu'nun en yüksek noktası Yalman Tepesi, tek volkanik tepesi Göltepe Yaylası Volkan Tepesi ve tarihi mezarlığı, Göltepe Yaylası kreter Gölü, Çiseli Şelalesi, Sitilci Şelalesi, İteniçi, Kayabasşı, Karayalak Tepesi, Korgan Yaylası ve Göleti, Apsut Cennet Vadisi ve doğal ve tarihi bir çok bölgemiz misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. İlçemizde keşif yapan turizm acenteleri Belediye Başkanımız Tuncay KİRAZ ile görüşerek güzergahlar, durak yerleri ve bölge hakkında bilgiler aldılar. Belediye Başkanımız Tuncay KİRAZ'da yaptığı açıklama da; 'İlçemiz geleceğin turizm üstü olacak, çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırdık, bir çok doğal ve tarihi mekanlarımızı Kültür Bakanlığı, Ordu Valililiğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli olarak turizme kazandırmak için çalışmalarımızı başlattık,' dedi.