Orman Gülü Sarı Orman Gülü
« Geri Dön
HABERLER | HABER DETAYI
Anasayfa » Haberler » Korgan Tarihinin En Büyük Hizmetleri Yapılıyor.

Korgan Tarihinin En Büyük Hizmetleri Yapılıyor.

 

Korgan İlçemiz 2016 yılı içerisinde tarihinin en büyük hizmetlerini alıyor. Belediye Başkanı Tuncay KİRAZ, son dönemde İlçemize yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. 46 Milyonluk yatırımın İlçemize geldiğini belirten Başkanımız KİRAZ, yapmış olduğu açıklamasında; 'İnsana Değer, Yaşamaya Değer Korgan sloganıyla çıktığımız yolda ekibimizle birlik geceli gündüzlü çalışmalarıma devam ediyoruz. Sdece Belediye yatırımları değil, Hükümet Yatırımları, Büyükşehir Yatırımları ve OSKİ yatırımları da takip ediyoruz ve yapmış olduğumuz emeğin karşılığını alıyoruz. Bizlerden desteğini esirgemeyen ve her gittiğimiz de bizlere yardımcı olan başta Başbakan Yadımcımız Prof.Dr. Numan KURTULMUŞ'a, Milletvekillerimiz Oktay ÇANAK, Metin GÜNDOĞDU ve Ergün TAŞÇI'ya, Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver YILMAZ'a, İl Sağlık Müdürü İsmet KOLOMUÇ'a, Başhekimlerimize, Milli Eğitim Müdürlerimize, sisvil toplum kuruluşlarına, kooperatif başkanımız ve ekibine ve bizleri destekleyen herkese çok teşekkür ederim.

İlk olarak Korgan Belediyesi Beton Santrali’nin ihalesi 9 Mayıs'ta yaptık. 40 km'lik beton yol ihalelerimizi yapıp yolların yarısını bitirdik, ancak bu bizim için yeterli değil çünkü Korganlı vatandaşlarımız daha fazlasına layık, bu sebeple kendi çakıl tesisimizin olduğu yere kendi beton santralimizi kuruyoruz.

ikinci olarak ‘Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin ihalesi 17 Mayıs’ta yapıldı. Atıl durumda olan cezaevi binalarını yıkıp yerine muhteşem bir okul yaptırıyoruz.  İl Milli Eğitim  Müdürümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze katkılarından dolayı İlçem adına teşekkür ederim.

Üçüncü olarak; Devlet Su İşleri tarafından, ‘İki Milyon Metreküplük Gölet’in ihalesi 22 Mayıs’ta yapılıyor. Hali hazırda bir gölet mevcut, ancak bölgeye 50 yıl hizmet edecek su problemini kökten çözecek bir gölet yapılıyor.

 Dördüncü olarak; Sağlık Bakanlığı tarafından ‘60 yataklı Korgan Devlet Hastanesi’nin ihalesi ise 27 Mayısta yapılıyor. 

Bunların yanı sıra Tepealan Aile Sağlığı Merkezi bitmek üzere, yine Tepealan  Mahallemiz ile Korgan İlçe Merkezimizdeki 13 km'lik yolun sıcak asfalt çalışmaları başladı ve aralıksız devam ediyor. Çiftlik- Çamlı- Korgan arası sıcak asfalt çalışmalarımız da bu yıl içerisinde inşallah bitecek. Beton yol çalışmalarımız da zaten 20 km'lik yol yaptık ve yine çalışmalar devam ediyor. Sanayi sitemizle ilgili ilk kazmayı vuruyoruz. arsa problemini hallettik, sosyal ve kültürel çalışamalarımız aralıksız devam ediyor, Yayla turizmi anlamında bir çok firma ile irtibat halindeyiz ve Büyükşehir Belediyemiz yayla ana yollarımızda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yine Yaylamıza muhteşem bir sosyal tesis kurduk ve yaylamızın çehresini değiştirdik, İnşallah 9 ve 10 Temmzu da Korgan tarihinin en büyük organizasyonunu gerçekleştireceğiz.

Bu büyük hizmetler ilçemize hayırlı olsun. Makamlar tabiiki gelip geçici ama İlçemize kalıcı bir eser bırakabildiysek ne mutlu bizlere. Bizim derdimiz ve gayemiz eser bırakmak, gerisi teferruattır', dedi.

 

Paylaş