Orman Gülü Sarı Orman Gülü
« Geri Dön
HABERLER | HABER DETAYI
Anasayfa » Haberler » 1. Korgan Turizm Çalıştayını Gerçekleştirdik.

1. Korgan Turizm Çalıştayını Gerçekleştirdik.

1.Turizm Çalıştayı Yapıldı

Belediyemiz Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından Korgan Tarihinde İlk kez yapılan ve 1. si Düzenlenen Turizm Çalıştayı Belediye Toplantı Salonunda Yapıldı.

Turizmin canlanması ve İlçemizde ki Turizm yatırımları ile alakalı bir çalıştay toplantısı düzenlenerek karşılıklı fikir-alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya Kaymakamımız Yunus Emre VURAL, Korgan Belediye Başkanımız Tuncay KİRAZ, Korgan Belediye Başkan Yardımcımız Selahattin CİN, ve Namık PAÇ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murtaza ALAN, Kültür ve Turizm Temsilcisi Kütüphane Müdürümüz Hasan BAKDEMİR, Korgan Belediyesi Halkla ilişkiler yetkilileri, Kurum amirleri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, Muhtarlar, Esnaflar, ve İlçenin tanıtımını yapan amatör sosyal ağ iletişimcileri katıldılar.

İlk kez düzenlenen Turizm çalıştayı Korgan Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürümüz İlyas ADAŞ’ ın hazırlamış olduğu tanıtım videosuyla başladı. Daha sonra Korgan Belediye Başkanımız Tuncay KİRAZ söz alarak düşüncelerini ve hedeflerini katılımcılara aktardı. Başkan KİRAZ konuşmasında ‘’İlk kez yapılan Turizm çalıştayını oldukça anlamlı buluyorum.Kervan yolda düzelir, bir çok eksiğimiz mutlaka var ama zamanla bu eksiklerimizi tamalayacağız.  Buraya zahmet ederek gelen herkese teşekkür etmek istiyorum. Turizm noktasında çok eksiğimiz var. Fakat buradaki katılımcılarla yapacak olacağımız karşılıklı fikir alış veriş bir başlangıç olacak ve İlçemizi Turizm pastasından payına düşeni alacak konuma getirecek kanaatindeyim’’ dedi.

Daha sonra konuşmalarını yapan Kaymakamımız Yunus Emre VURAL ise şunları söyledi. ‘’Öncelikle bu toplantıyı düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir İlçenin adını duyurması ve yerli-yabancı turist sayısını artırması ancak yapılan tanıtımlarla ve reklamlarla olur. Eğer bizler bütün birimlerimizle bunu beraber başarabilirsek o zaman İlçemizin adını duyurmuş oluruz. Buna ilk önce bilinçlenmeden başlamalı ve elimizde olan yemyeşil doğa argümanını iyi kullanmalıyız. Bu yüzden bu çalıştayı birlik ve beraberliğimiz için çok önemsiyorum. İlimizde Sayın Valimizin oldukça güzel çalışmaları var. Hedef ise bir milyon turist. Bizde bu büyük pastadan payımıza düşecek olanı almamız için gayret göstermeliyiz. Özellikle alternatif turizm çok önemli. Biz burada eko turizm oluşturmalı ve gelen misafirleri doğal ortamlarda, yeşille iç içe, kuş cıvıltılarıyla beraber ağırlayabilmeli ve bu imkanı oluşturmalıyız. Ayrıca motorkros ilçemizde yaygınlaştı. Bunu da cazip hale getirmemiz lazım. Yapılacak çok şey var ve ben bu coğrafya insanını kıvrak zekasına inanan biriyim. Birlikte çok güzel şeyler yapabiliriz’’ dedi

Ayrıca Toplantıdaki görüş özetleri şu şekilde sıralandı;'İlçemiz esnafı mutlaka kendini yenilemelidir. Yaylalarımıza doğaya uygun yapılacak ilk tesisler çok önemli olacaktır, İlçemize yapılacak Kültür Merkezi binamızda mutlaka Etnografya Müzesi ayrılmalıdır, Levhalarımız yenilenmeli bunların korunması için gerekli hassasiyet göstyerilmeli ve vatandaşlarımız bilinçlendirilmelidir. Yayla turizm ve alternatif turizm projelerine ağırlık verilmelidir, Turizm komisyonu kurulmalıdır, Kısa, orta ve uzun vadede planlar yapılmalıdır, İlçemizdeki bisiklet, izciler, motokros ve uçurtma sprrcuları ile koordineli bi şekilde yayla tanıtımlarımız yapılmalıdır, Turizmde gelişmiş yörelerdeki altyapı, tanıtım ve projeler örnek alınıp Korganımıza uyarlanmalıdır, Ulaşımların kolaylaştırılması sağlanmalı, yollarımıza bakımlar zamanında yapılmalıdır, Alınan kararlar mutlaka uygulanmalıdır, Bu turizm hareketi sadece bir kurum yada kuruluşla değil topyekün İlçemizin bütünüyle sağlanmalıdır, İşyerleri gelecek misafirlerimizi ağırlayacak kapasitede yapılmalı ve kendilerini hazırlamalıdırlar,'  gibi konular görüşülerek gerekli notlar alındı.

Sonrasında ise soru cevap şeklinde katılımcılar düşüncelerini ve yapılabilecek faaliyetleri dile getirdiler. Karşılıklı fikir-alış verişin alındığı toplantı tekrarlanmak üzere sona erdi.

Paylaş