Anasayfa » Haberler » Koronavirüse Karşı Aldığımız Önlemler

Koronavirüse Karşı Aldığımız Önlemler

KORGAN BELEDİYESİ COVİD-19 TEDBİR ve FAALİYETLERİ:
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğünce Koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında 81 İl Valiliğine gönderilen 19/3/2020 tarihli ve 2020/7 sayılı Genelgenin uygulanmasına yönelik biri dizi tedbirler ve çalışmalar gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmektedir.

A- Belediyemizce bu kapsamda alınan ve alınacak tedbirler nedeniyle;
1- Geçici olarak faaliyetleri durdurulan işyerlerinin, faaliyetlerinin durdurulduğu süre boyunca kira bedeli tahakkuk ettirilmeyecek olup bu süreler kadar sözleşme süreleri uzatılacaktır.
2- Geçici olarak faaliyetleri durdurulan işyerleri arasında olmamakla birlikte Koronavirüs Pandemisi sebebiyle ekonomik olarak olumsuz etkilenen işyerlerinin kira sözleşmesinden kaynaklanan borçları tedbirler uygulandığı sürece ertelenmiştir.
3- Kapalı ve açık pazaryerleri ile şehir merkezindeki seyyar satıcılardan alınan işgaliye bedelleri tedbirler uygulandığı sürece alınmayacaktır.

B- İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 21/3/2020 tarihli yazısına istinaden vatandaşlarımızın bir arada bulunmaları ve/veya yapılan işlem sırasında birçok kez fiziksel temasın olması nedeniyle anılan virüsün yayılımını artırarak vatandaşlarımız açısında riskli olabilecek; berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb işyerlerin faaliyetlerinin 21.03.2020 Cumartesi 18:00 saati itibariyle geçici süreliğine durdurulmuştur.

C- Ayrıca belirtilen Genelge kapsamında olmamakla birlikte Koronvirüsle mücadeleye destek olmak, Bilim Kurulunun tavsiyelerine uymak, toplumsal riskleri en aza indirmek, halkımızın sağlığını ve kentin huzurunu sağlamak amacıyla bugüne kadar;
1- Devletimizin aldığı tedbirler konusunda halkımızı bilinçlendirmek ve bilgilendirmek amaçlı olarak her gün düzenli olarak sosyal medya ve belediye anons sistemi üzerinden bilgilendirmeler yapılmıştır ve yapılmaktadır.
2- Korgan meydanında bulunan ve belediyemize ait olan bilbord Sağlık Bakanlığının Koronavirüs kapsamında uyarıcı ve bilgilendirici bilgiler asılmıştır.
3- 65 yaş üstü hemşerilerimizin evde kalmalarını teminen talepleri halinde eczane, pazar ve market ihtiyaçları Korgan Kaymakamlığımız koordinasyonunda belediyemizin de içinde yer aldığı “Vefa Sosyal Destek Grubu” ekiplerince karşılanarak evlerine bırakılmaktadır.
4- Cadde ve sokaklar, İbadethaneler, tüm kamu kurum ve kuruluşları ve vatandaşımızın yoğunluklu temas ettiği alanlar Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce virüs önleyici özel solüsyonla dezenfekte edilmiş ve edilmektedir.
6- Yeşil alan ve parklarda dezenfekte işlemleri yapılmıştır. Ayrıca toplu olarak oturulabilecek bank gibi alanların bazılar kaldırılmış, diğerlerine ise şerit çekilmiştir.
7- Yoğun olarak kullanılan yol ve kaldırımlar ayrıca köpüklü su ile yıkanmıştır.
8- Belediyemiz özel kalem ve veznelerinde teması azaltmak için 1 mt. Mesafe kuralı uygulanmaktadır. Ayrıca yoğun temasta olabilecek personelimize eldiven ve maske dağıtılmıştır.
9- Asker uğurlamaları ve düğün gibi toplu organizasyonların yapılmamasına yönelik Belediyemiz sesli yayın sisteminden uyarılar yapılmış olup belirli aralıklarla yapılmaya devam edilecektir.
10- Sokak hayvanlarının toplu bulunduğu yerlerde beslemeleri arttırılmıştır.
11- Koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerine ara verilen veya sınırlandırılan işletmeler günlük olarak takip edilmekte ve kurallara uymayan işletmeler uyarılmakta, ısrar edenlere cezai işlem uygulanmaktadır.
12- İlçemizde açıkta ekmek satışı yasaklanmıştır.
13- 22/10/2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesine istinaden belediyemiz bünyesinde çalışan personellerden iş yoğunluğu düşük birimlerde dönüşümlü çalışma sistemi getirilmiştir. Ayrıca bir önceki kararnameye istinaden kronik rahatsızlığı bulunan ve engelli personelimiz idari izne çıkarılmıştır.
14-ihtiyacı halinde 65 yaş üstü vatandaşlarımızın Belediyemizin 04526712127 nolu numarayı aramaları ve bize ulaşmaları önemle duyurulur.
15- Koronavirüs Salgını İle İlgili Belediye Hoparlöründen Sıklıkla Halkı bilgilendirme yapılıyor.
16-İlçe merkezimizde bulunan kahvehane, çay ocağı, düğün salonu gibi kapanan İşletmelerin Belediye ekiplerimiz tarafından takibi yapılmaktadır.
17-Belediyemiz Zabıta ekipleri tarafından İlçemiz sınırlarındaki tüm market ve bakkallarda fiyat etiketi denetimi yapılarak haksız artış olup olmadığı düzenli kontrol edilmektedir.
Marketlerin açılış kapanış saatleri kontrol edilmektedir.
18- Koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerini durdurması gereken tüm işyerleri gezilerek faaliyetlerini durdurmaları sağlandı.

Biz sizin hizmetinizdeyiz, sizde bizim için evde kalın.

Tuncay Kiraz
Korgan Belediye Başkanı