Anasayfa » Haberler » Korgan Demokrasi Nöbetlerine Devam Ediyor.

Korgan Demokrasi Nöbetlerine Devam Ediyor.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası tüm Türkiye’de olduğu gibi İlçemizde de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın talimatı üzere demokrasi nöbetlerine Belediyemizin her akşam  yapmış olduğu değişik etkinliklerle devam ediyor.  Korgan Kaymakamımız Faruk DOĞRU, Belediye Başkanımız Tuncay KİRAZ ve daire amirlerinin iştirak ettiği Demokrasi Nöbetleri coşkuyla  tutuluyor.

Her akşam Korgan Cumhuriyet Meydanı’nda akşam namazı ile yatsı namazı arası devam eden etkinlikler kapsamında 15-16-17-18-19 Temmuz akşamları sabahlara kadar nöbet, 20 Temmuz ‘da Korgan Müftülüğü tarafından Ankara’da 15 Temmuz akşamı şehit olan hemşehrimiz Emrah SAPA adına Kuran-ı Kerim okutulup dualar edildi, ayrıca Belediye Başkanımız Tuncay KİRAZ tarafından yapılan açıklama da Emrah SAPA adının İlçemizde evinin bulunduğu sokağa verilmesi ve mahallesindeki okulda yaşatılması kararı alındığı belirtildi. 21 Temmuz akşamı yine Korgan İlçe Müftülüğü tarafından Korgan Cumhuriyet Meydanı’nda ilahi ve Kuran tilaveti okundu. 22 Temmuz akşamı gurbetçi ilahi ve ezgi sanatçımız Adem SEVGİ tarafından konser verildi, 23 Temmuz akşamı  4 aşık ozanın iştirak ettiği milli – manevi duyguların anlatıldığı atışmalar yapıldı, 24 Temmuz akşamı  Fatsa Müftülüğü ekiplerinde İlçemiz de Ney, İlahi ve Kuran-ı Kerim tilavetleri okundu, sohbetler yapılıp dualar edildi. 25 Temmuz akşamı yine gurbetçi  ezgi ilahi sanatçılarımızdan Selim AHA  konseri oldu, konsere yaklaşık 2000 kişi katıldı, tüm programlarda vatandaşlarımıza esnaflarımızdan  ikram edilen su, kek, lokum ve meyve suları dağıtılıyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Tuncay KİRAZ; ‘ Cumhurbaşkanımız tamam diyene kadar meydanlardayız, ilk hain darbe gecesi nasıl bir kalabalık varsa aradan 10 gün geçmesine rağmen aynı kalabalık artarak var, Korgan Devletine, Milletine , Dinine ve Değerlerine ne kadar sahip çıktığını bir kez daha gösterdi . Teşekkürler Korgan, Teşekkürler Türkiye, ‘ dedi.